روغن کندش
خاصیت روغن کندش، به واسطه انبساط عروق و افزایش خونرسانی است. روغن کندش یک آنتی اکسیدان، ضد التهاب، آنتی باکتریال، ضد قارچ و ضد انگل قوی است. این روغن حاوی ساپونین، مواد معدنی و ویتامین هایی است که همزمان با افزایش گردش خون، باعث تغذیه سریع پوست و مو نیز می شود. همچنین برای تسکین دردهای عضلانی، رفع پیسی، رفع سینوزیت و گرفتگی بینی نیز مفید است. در این مقاله از سایت برتر ارگانیک، به طور کامل در مورد روغن کندش، خواص و عوارض احتمالی آن توضیح می دهیم. با ما همراه باشید.
در ادامه توضیحات روغن کندش می خوانید:
-
روغن کندش چیست؟
-
طبع روغن کندش چیست؟
-
روغن کندش اصل
-
خرید روغن کندش
-
قیمت روغن کندش
-
خواص روغن کندش
-
خواص روغن کندش برای مو
-
خواص روغن کندش برای ابرو
-
خواص روغن کندش برای پوست صورت
-
خواص روغن کندش برای ریش
-
خواص روغن کندش برای مژه
-
روغن کندش برای تسکین دردهای عضلانی و مفصلی
-
روغن کندش برای رفع گرفتگی بینی (درمان سینوزیت)
-
خواص روغن کندش در طب اسلامی
-
نکات طرز استفاده از روغن کندش
-
طرز تهیه روغن کندش اصل
-
عوارض روغن کندش
-
نتیجه گیری
-
سوالات متداول
-
منابع
روغن کندش (Gypsophila struthium oil) از ریشه گیاه کندش به دست می آید که از خانواده میخک ها است. روغن کندش، بوی تند و نامطبوعی دارد. اما اثرات درمانی بسیار مطلوبی با خود به ارمغان می آورد. جیپسوفیلا یک گیاه کمیاب و زیبا با ساقه هایی کوتاه است. این گیاه سمی، گل های سفید و زرد متمایل به سبز و ریشه ای قوی دارد. در واقع، روغن کندش از عصاره ریشه گیاهGypsophila struthium به دست می آید. ریشه کندش، آلکللوئیدهای سمی دارد که باعث انبساط عروق، افزایش گردش خون و تغذیه سلولی می شوند. آلکالوئید ها (alkaloid) مانند مورفین، کافئین و... نوعی ترکیبات آلی موجود در گیاهان هستند که خواص دارویی نظیر بی حسی موضعی، آنتی اکسیدانی، آنتی باکتریالی، ضد انگلی و... دارند. بسیاری از مواد غذایی و نوشیدنی ها مانند گوجه فرنگی، قهوه و چای، حاوی نوعی آلکالوئید هستند.
روغن کندش طبع گرم و خشکی دارد. البته میزان گرمی طبع این روغن به خواستگاه ریشه کندش استفاده شده در روغن، بستگی دارد. کندش سوری و ترکیه ای گرم و خشک تر است. به همین دلیل، تاثیرات درمانی و کاربردهای بیشتری دارد. قیمت آن هم نسبت به کندش هندی و پاکستانی گران تر است.
گیاه کندش، چه ساقه و گل و چه ریشه آن حاوی روغن نیست. البته مقداری اسیدهای چرب غیر اشباع در این گیاه وجود دارد. روغن کندش یک روغن ضروری یا اسانس است. یعنی عصاره آن به وسیله روش های عصاره گیری در یک روغن حامل یا پایه (روغن زیتون، روغن کنجد و...) گرفته می شود. پس رنگ روغن کندش به نوع روغن حامل آن و نوع کندش (هندی، سوری و...) بستگی دارد. بهترین راه تشخیص روغن کندش اصل، مراجعه به فروشگاه های معتبر و با سابقه است.
روغن کندش اصل را از کجا تهیه کنیم؟ به طور کلی، روغن های ارگانیک بهترین نوع روغن های طبیعی هستند. پس به دنبال فروشگاهی باشید که روغن های طبیعی ارگانیک می فروشند. برای خرید روغن کندش، باید به اعتبار برند (اینماد: نماد اعتبار الکترونیکی)، نحوه بسته بندی محصول و نحوه مشاوره و پاسخگویی فروشنده نیز دقت کنید. سابقه و تجربه در محصولات گیاهی و طبیعی حرف اول را می زند. نکته دیگر در هنگام خرید روغن کندش، بسته بندی آن است. روغن های طبیعی باید در بطری های شیشه ای یا پلاستیکی مرغوب و تیره بسته بندی شده باشند. همچنین درب آن ها نیز پلمپ و وکیوم باشد.
قیمت روغن کندش، به نوع، مقدار و روش عصاره گیری آن بستگی دارد. ریشه کندش به روش های مختلفی عصاره گیری شده و روغن آن تهیه می شود. بهترین روش روغنگیری از نظر حفظ سلامت و خواص، روش ارگانیک است. در این روش، از هیچ گونه حلال شیمیایی و ناخالصی های دیگر و همچنین حرارت بالا استفاده نمی شود. به همین دلیل، روغن ها و دیگر محصولات ارگانیک، در چند سال اخیر طرفداران بیشتری پیدا کرده است. مثال بارز آن هم اعتماد شما عزیزان و محبوبیت محصولات سایت برتر ارگانیک است. ما سعی کرده ایم روغن های ارگانیک و صد در صد طبیعی را مستقیما از تولید کننده و بدون واسطه به دست شما برسانیم؛ تا متحمل هزینه های اضافی نشوید. این حق همه است که بتوانند از محصولات ارگانیک با قیمت مناسب برای حفظ سلامتی خود استفاده کنند. (+) دیگر محصولات برتر ارگانیک عبارتند از:
روغن کندش برای چی خوبه؟ مهم ترین خاصیت روغن کندش، تقویت و پر پشتی مو و درمان ریزش مو (موی سر، ابرو، مژه و ریش) است. علاوه بر این، روغن کندش برای تسکین دردهای عصبی، درمان بی حسی دست و پا، درمان پیسی، درمان سینوزیت و گرفتگی بینی، درمان شوره سر، کاهش چین و چروک پوست، از بین بردن شپش سر و همچنین جلوگیری و کاهش اثرات رماتیسم و واریس نیز کاربرد دارد.
در ادامه به بررسی جامع فواید روغن کندش می پردازیم:
معجزه روغن کندش برای مو به واسطه آنتی اکسیدان های فروان و خاصیت ضد باکتریالی و ضد قارچی آن است. مو به دلایل مختلفی از جمله، استفاده از رنگ ها و محصولات شیمیایی، نور آفتاب، رادیکال های آزاد، آلودگی هوا و... دچار آسیب دیدگی و کاهش استقامت و ضخامت می شود. یکی از بهترین راه های طبیعی، بی دردسر و ارزان، استفاده از روغن های ارگانیک برای حفظ و افزایش سلامت ریشه و ساقه موها است. روغن کندش به عنوان یکی از روغن های مخصوص برای سلامت مو شناخته می شود. روغن کندش به منظور تقویت فولیکول مو، درمان ریزش مو (کچلی)، کمک به رشد مجدد موها و پرپشت شدن موها، درمان شوره سر و کمک به رفع شپش سر کاربرد بسیاری دارد. روغن کندش برای موهای چرب تاثیرگذاری بیشتری دارد. اگر موهای خشکی دارید، بهتر است به همراه روغن کندش از روغن بادام تلخ یا روغن آرگان یا روغن نارگیل نیز استفاده کنید.
-
روغن کندش برای حفظ سلامت پوست و مو: روغن کندش با کنترل PH پوست سر، باعث کنترل چربی، سبوم و رطوبت این ناحیه و در نتیجه حفظ سلامت پوست سر و تغذیه فولیکول های مو می شود. همین موارد به ظاهر ساده تقویت مو و کاهش ریزش و پرپشتی موها را به دنبال دارد.
-
روغن کندش برای رفع شوره: اگر دچار شوره و یا قارچ های پوست سر هستید؛ روغن کندش به شما کمک خواهد کرد. این روغن آنتی باکتریال و ضد قارچ است. به همین دلیل عوامل ایجاد شوره و قارچ را از بین می برد.
بهتر است روغن را ابتدا کمی گرم کنید تا فعال شده و جذب راحت تری داشته باشد. سپس، قبل از حمام، مقداری از روغن کندش را به پوست کف سر خود مالیده و ماساژ دهید. بین یک تا دو ساعت (مزاج گرم زمان کمتر و مزاج سرد زمان بیشتر) صبر کنید، سپس به حمام بروید. اینکار را با توجه به طبع خود، 3 تا 5 بار در هفته (2،3 بار برای طبع گرم و 4،5 بار برای طبع سرد) تکرار کنید. دقت کنید که طول دوره درمان، بستگی به مزاج، علت ریزش مو و... دارد. پس بهتر است برای حاصل شدن نتیجه بهتر، ابتدا با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید. اگر علت ریزش موها هورمونی یا کم خونی باشد، تا درمان نشدن علت، روغن تراپی بازگشت خواهد داشت.
بی شک ابروهای پرپشت، زیبایی فرد را دو چندان می کند. اگر ابروهایی کم پشت و نازک دارید، روغن کندش برایتان معجزه می کند. این روغن با تقویت فولیکول های تارهای ابرو، آن ها را ضخیم کرده و باعث رویش تارهای جدید نیز می شود.
ابتدا روغن را کمی گرم کرده؛ تا فعال شده و راحت تر جذب فولیکول مو شود. هفته ای دو تا سه بار، مقدار کمی از روغن کندش (1 تا 2 قطره) را به وسیله انگشت خود یا یک گوش پاک کن به ابروهایتان بمالید. 20 دقیقه تا یک ساعت صبر کنید. سپس ابروهای خود را به ارامی با یک شوینده ملایم و آب ولرم بشویید.
روغن کندش برای لک صوررت، جوش صورت و رفع چین و چروک مخصوصا چروک دور چشم موثر است. زیرا این روغن آنتی باکتری، ضد قارچ، ضد التهاب و از همه مهم تر سرشار از آنتی اکسیدان است. همچنین مرطوب کننده پوست نیز هست. به همین دلیل، عوامل ایجاد جوش را از بین می برد. با تغذیه پوست و مبارزه با رادیکال های آزاد و جلوگیری از تخریب سلولی، باعث بازسازی پوست و کاهش لک و چین چروک نیز می شود. 2 تا 3 قطره از این روغن را روی صورت تمیز و اسکراب شده خود (یعنی در آخرین مرحله روتین پوستی) ماساژ دهید. سپس بین 20 دقیقه تا یک ساعت بعد آن را بشویید.
همانقدر که خانم ها نگران ابروهای خود هستند؛ آقایان این وسواس را نسبت به ریش خود دارند. روغن کندش برای رفع مشکل ریزش و کم پشتی ریش و سیبیل نیز مفید است. طریقه مصرف روغن کندش برای ریش، مانند طریقه استفاده آن برای مو است. یعنی قبل از حمام، مقداری روغن کندش گرم شده را به ریشه های ریش و سیبیل خود بمالید. 30 دقیقه تا دو ساعت صبر کنید. سپس با شوینده ملایم شستشو دهید.
روغن کندش همانطور که برای درمان ریزش، رویش مجدد و پرپشت شدن مو و ابرو مفید است؛ برای مژه نیز همین خواص را دارد. طریقه مصرف روغن کندش برای مژه، مانند موارد قبلی است. ابتدا روغن را کمی گرم کرده تا فعال شده و راحت تر جذب فولیکول شود. چشم هایتان را ببندید تا روغن وارد چشمتان نشود. سپس، یک الی دو قطره روغن کندش را به وسیله انگشت خود به مژه هایتان بمالید. حداکثر یک ساعت بعد مژهای خود را با یک شوینده ملایم و اب ولرم بشویید.
روغن کندش اصل، مقدار فراوانی آلکالوئید دارد که برای تسکین درد و التهاب موثر است. از قدیم، روغن کندش یکی از داروهای ضد درد و التیام بخش برای آرتروز، روماتیسم، واریس، کمر درد و پا درد بوده است. برای این منظور، ابتدا عضو مورد نظر را تمیز بشویید و خشک کنید. شب ها قبل از خواب محل درد را با این روغن حداقل 10 دقیقه ماساژ داده و بخوابید. پس از گذشت چند روز، شاهد کاهش درد خواهید بود. برای ماندگارش اثر این روغن، بهتر است این کار را حداقل 2 ماه انجام دهید.
روغن کندش ضد باکتری، میکروب و قارچ و در نتیجه یک ضد عفونی کننده قوی است. به همین دلیل، برای رفع گرفتی مجرای تنفسی ناشی از سینوزیت و سرماخوردگی بسیار موثر است. انفیه کردن این روغن به همراه روغن های موثر دیگر مانند روغن بنفشه می تواند مجرای تنفسی را باز کند و عوامل عفونت زا را از بین ببرد. انفیه به هر ترکیبی گفته می شود باعث ایجاد عطسه های مکرر و پاکسازی مجاری تنفسی می شود.
در طب اسلامی از روغن کندش برای مصارف گوناگونی استفاده می شود. از تقویت تارهای مو، رفع گرفتگی مجرای تنفسی و رفع درد که در پاراگراف های قبلی توضیح دادیم؛ تا به هوش آوردن بیماران و رفع بی حسی اندام ها.
-
به هوش آوردن بیماران: روغن کندش برای به هوش آوردن کسانی که به دلیل تشنج یا ... از هوش می روند؛ موثر است. کافی است یک الی دو قطره از این روغن را در بینی فرد بی هوش بریزید.
-
رفع بی حسی اندام ها: روغن کندش طبع بسیار گرمی دارد و خونرسانی و اعصاب را تحریک می کند. به همین دلیل برای برگرداندن حس اندام ها می تواند مفید باشد. برای این منظور، اندام مورد نظر را با این روغن ماساژ دهید.
طرز استفاده از روغن کندش برای مو، ابرو، مژه و سیبیل را در پارگراف های قبلی مقاله توضیح دادیم. روش استفاده تقریبا یکسان است. تنها رعایت چند نکته مهم وجود دارد که در ادامه بیان می کنیم:
-
روغن های طبیعی بهتر است قبل از استفاده، کمی گرم شوند تا تاثیر بهتری داشته باشند.
-
روغن کندش ممکن است در اوایل دوره استفاده، باعث ریزش موهای دارای ریشه ضعیف شود. سپس رشد موها زیاد می شود. به همین دلیل، اگر در روزهای اول استفاده، شاهد ریزش مو بودید؛ نگران نشوید. باید به صورت مداوم و طولانی از این روغن استفاده کنید تا نتیجه بگیرید.
-
اگر طبع گرمی دارید، بیش از هفته ای سه بار از این روغن استفاده نکنید. اما اگر طبع سردی دارید، تا 5 بار می توانید از این روغن استفاده کنید.
-
حتما علت ریزش موی خود را پیدا کرده و قبل از استفاده از روغن کندش یا هر روغن طبیعی دیگری، علت را درمان کنید. در غیر این صورت، با قطع مصرف روغن کندش، ریزش مو برمی گردد. به طور کلی، درمان نکردن علت هر مشکل یا بیماری، باعث بازگشت مجدد علائم می شود.
-
برای گرفتن نتیجه دلخوا، درمان با روغن کندش را حداقل 2 ماه متوالی ادامه دهید. اما توصیه متخصصان بین 4 تا 6 ماه است.
-
بهتر است هر 30 یا 40 روز استفاده، 10 روز به موهای خود استراحت دهید. سپس دوره درمان را ادامه دهید.
طرز تهیه روغن کندش با روغن زیتون یا هر روغن حامل دیگری، کمی سخت و زمان بر و هزینه بر است. به همین خاطر پیشنهاد می کنیم این روغن را از فروشگاه های معتبر خریداری کنید. اما اگر ریشه گیاه کندش دارید و می خواهید این روغن را تهیه کنید، دستور العمل زیر را دنبال کنید:
-
ریشه های کندش را از ساقه جدا کرده و پوست آن را بکنید.
-
ریشه ها را با آب سرد بشویید.
-
ریشه ها را به شکل نواری و به صورت کاملا منظم (0.5 سانتی متری) برش بزنید.
-
یک پارچه سفید و تمیز را درون یک سینی پهن کنید. سپس ریشه های برش داده شده را روی آن بریزید.
-
سینی را در سایه (نور غیر مستقیم خورشید) قرار داده. دقت کنید که محل خشک شدن ریشه ها تهویه داشته باشد و در محل دربسته نباشد. (البته می توانید ریشه ها را در دستگاه های خشک کن با دمای زیر 40 درجه نیز خشک کنید.)
-
وقتی ریشه ها به خوبی خشک شدند، آن ها در ظرفی حاوی روغن پایه مانند زیتون یا کنجد بریزید. سپس بین یک تا 4 ماه صبر کنید تا عصاره کندش وارد روغن حامل شود. (هر روز شیشه را تکان دهید.)
-
پس از گذشت یک ماه، روغن را به وسیله یک پارچه سفید تمیز صاف کنید.
-
روغن کندش شما آماده است.
عوارض روغن کندش مانند هر روغن طبیعی دیگری، تنها در اثر مصرف افراطی و یا نادرست آن به وجود می آید. در صورت استفاده درست و به اندازه، عوارضی نخواهد داشت. قبل از استفاده روغن کندش، موارد زیر را در نظر بگیرید:
-
هیچ داروی گیاهی یا شیمیایی را خودسرانه مصرف نکنید. قبل از مصرف هر گونه داروی گیاهی، با یک متخصص یا کارشناس طب سنتی مشورت کنید تا مواردی از قبیل نوع مزاج و... شناسایی شود.
-
به دلیل طبع گرم و خشک روغن کندش افراد گرم مزاج باید با مشورت متخصص آن را استفاده کنند. زیرا بهتر است این روغن را به همراه روغن هایی با طبع سرد یا معتدل مانند روغن بنفشه یا بادام ترکیب کنند تا دچار خشکی پوست سر نشوند.
-
افرادی که دارای حساسیت به روغن های گیاهی هستند؛ حتما قبل از استفاده مقدار کمی از روغن را روی بازو یا ساعد خود تست کنند.
-
مصرف بی رویه و افراطی روغن کندش ممکن است باعث عوارضی مانند آسیب های ریوی شود.
-
روغن کندش ترکیبات سمی دارد و خوراکی نیست.
-
مراقب باشید این روغن وارد دهان، چشم و گوش نشود.
-
این روغن را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
-
کودکان زیر 2 سال، خانم های باردار یا شیرده بهتر است بنا بر احتیاط از این روغن استفاده نکنند.
روغن کندش یکی از مهم ترین روغن های ضروری در زمینه رفع ریزش مو و تقویت پیاز تارهای مو، ابرو، مژه و ریش است. البته این روغن خواص دیگری نیز دارد که در این مقاله به طور کامل توضیح دادیم. روغن های ارگانیک بهترین انتخاب برای بالابردن سطح سلامت عمومی بدن هستند. اگر به فکر استفاده از روغن های ارگانیک هستید؛ اما نمی دانید کدام یک برای مشکل شما مناسب تر است؛ ما شما را راهنمایی خواهیم کرد. کافی است از طریق اطلاعات صفحه «تماس با ما» با کارشناسان برتر ارگانیک تماس بگیرید.
1. از کجا بفهمیم روغن کندش اصل است؟
عواملی مانند رنگ که در برخی سایت ها به عنوان روش تشخیص روغن کندش اصل در نظر گرفته می شود؛ قابل اتکا نیست. زیرا رنگ روغن کندش به نوع روغن حامل آن و نوع کندش (هندی، سوری و...) بستگی دارد. بهترین راه تشخیص روغن کندش اصل، مراجعه به فروشگاه های معتبر و با سابقه است.
2. روغن کندش اصل چه رنگی است؟
رنگ روغن کندش به نوع روغن حامل آن و نوع کندش (هندی، سوری و...) بستگی دارد. روغن کندش سوری روشن تر و روغن کندش هندی زردتر است.
3. روغن کندش برای چی خوبه؟
روغن کندش برای تقویت و پر پشتی مو و درمان ریزش مو (موی سر، ابرو، مژه و ریش)، تسکین دردهای عصبی، درمان بی حسی دست و پا، درمان پیسی، درمان سینوزیت و گرفتگی بینی، درمان شوره سر، کاهش چین و چروک پوست، از بین بردن شپش سر و همچنین جلوگیری و کاهش اثرات رماتیسم و واریس کاربرد دارد.
4. طبع روغن کندش چیست؟
روغن کندش طبع گرم و خشک دارد.
5. طرز استفاده روغن کندش چگونه است؟
برای مو (موی سر، ابرو، مژه و ریش) روغن کندش را به ریشه مو مالیده و ماساژ دهید. سپس یک تا دو ساعت بعد آن را بشویید. افراد دارای طبع گرم حداکثر تا سه بار در هفته مجاز به استفاده هستند؛ و باید حداکثر یک ساعت بعد از استفاده، موهای خود را بشویند. بهتر است از روغن های معتدل یا سرد نیز به همراه این روغن استفاده کنند. اما افراد دارای طبع سرد، تا 5 بار در هفته و هر بار تا دویاعت مجاز به استفاده هستند. برای رفع درد نیز، هر شب روغن را روی محل درد ماساژ داده و صبح روز بعد بشویید. برای صورت 2 تا 3 قطره از این روغن را روی پوست تمیز و اسکراب شده خود ماساژ دهید. سپس بین 20 دقیقه تا یک ساعت بعد آن را بشویید. برای رفع گرفتگی بینی نیز روغن کندش را به همراه روغن های موثر دیگر در بینی انفیه کنید.
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%86%D9%81%DB%8C%D9%87
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7227973/
https://en.wikipedia.org/wiki/Gypsophila
https://findmeacure.com/2015/08/09/67622/