روغن تخم کدو
روغن تخم کدو یک روغن پرکاربرد در آشپزی و طب سنتی است. این روغن به عنوان یک مکمل سلامتی جایگاه ویژه ای دارد. زیرا ویژگی های چشمگیری در کاهش کلسترول، کاهش علائم بزرگی پروستات، کاهش ریزش مو، کاهش علائم یائسگی، دیابت و حتی سرطان از خود نشان می دهد. فواید روغن تخم کدو آنقدر زیاد است، که محصولات دارویی بسیاری از آن به ویژه برای بیماری های پروستات تولید شده است. در این مقاله از سایت برتر ارگانیک درباره خواص، فواید، کاربردها و عوارض احتمالی روغن تخم کدو به طور کامل توضیح می دهیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
روغن تخم کدو چیست؟
روغن تخم کدو اصل از کجا بخریم؟
بررسی قیمت روغن تخم کدو
خواص روغن تخم کدو چیست؟
خواص روغن تخم کدو برای مو
-
طریقه مصرف روغن تخم کدو برای مو
فواید روغن تخم کدو برای پروستات
-
طریقه مصرف روغن تخم کدو برای پروستات
خواص روغن تخم کدو در درمان سرطان سینه
خواص روغن تخم کدو در بهبود باروری
خواص روغن تخم کدو برای پوست
-
طریقه مصرف روغن تخم کدو برای پوست
خواص روغن تخم کدو برای لاغری
خواص روغن تخم کدو در کاهش کلسترول
فواید روغن تخم کدو تنبل در کاهش علائم یائسگی
خواص روغن تخم کدو تنبل در طب سنتی چیست؟
خوردن روغن تخم کدو
میزان و زمان مصرف روغن تخم کدو
عوارض و مضرات روغن تخم کدو (موضعی و خوراکی) چیست؟
نتیجه گیری
سوالات متدامل
منابع
روغن تخم کدو چیست؟
روغن تخم کدو (Pumpkin seed oil) با نام تجاری«pepita»، روغن استخراج شده از مغز خشک شده تخم کدو تنبل است. کدو تنبل در مناطق مختلف جهان نام های متفاوتی از جملهCucurbita moschata ، Cucurbita pepo، Cucurbita maxima و... دارد. روغن تخم کدو در ایران نیز به دلیل همین تفاوت نژادی کدوها، به نام های روغن تخم کدو حلوایی، روغن تخم کدو تنبل و روغن تخم کدو کاغذی نیز معروف است. کدو تنبل نوعی کدو حلوایی و سرشار از ترکیبات فیتوکمیکال و فارمولوژیک ارزشمند است. در قرن هجدهم کشاورزان اتریشی متوجه شدند که می توان از دانه های خشک شده کدو تنبل، روغن به دست آورد. این روغن آنقدر برای سلامتی مردم مفید بود که در سال 1773، امپراتور اتریش اعلام کرد روغن کدو تنبل برای آشپزی و درمان بسیار گرانبها است. به همین دلیل، به این روغن «طلای سبز» نیز می گویند. البته رنگ این روغن بر اساس نژاد کدو تنبل، از سبز تا کهربایی و قرمز تیره متفاوت است.
روغن تخم کدو اصل از کجا بخریم؟
خرید روغن تخم کدو را از فروشگاه های معتبر انجام دهید. زیرا این روغن تحمل گرمایی پایینی دارد و در صورت استخراج نادرست، خواصش را از دست داده و بی فایده می شود. روغنکده برتر ارگانیک تمام روغن های خود را به روش ارگانیک و بدون حرارت و حلال های شیمیایی تهیه می کند. تنها نام ارگانیک روی بسته بندی محصول اهمیت ندارد. اعتبار و سابقه برند حرف اول را می زند. مجموعه برتر ارگانیک با سال ها سابقه در زمینه تولید، بسته بندی و فروش محصولات کاملا ارگانیک در خدمت شما عزیزان است. دیگر محصولات ما عبارتند از:
بررسی قیمت روغن تخم کدو
قیمت روغن تخم کدو به نوع، مقدار و نحوه روغنگیری محصول بستگی دارد. فروشگاه برتر ارگانیک پیوسته در تلاش است که با عرضه بدون واسطه، روغن ها و محصولات ارگانیک را با قیمت مناسب در اختیار خریداران بگذارد. شما می توانید کمترین قیمت روغن تخم کدو با کیفیتی عالی را تنها در فروشگاه ما ببینید.
خواص روغن تخم کدو چیست؟
دانه کدو تنبل و روغن آن حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی و... هستند. در ادمه مواد مغذی روغن تخم کدو تنبل را نام می بریم:
-
اسیدهای چرب اولئیک، لینولئیک (امگا 3 و 6)، پالمیتیک و استئاریک اسید و...
-
ویتامین E
-
ویتامین C
-
آنتی اکسیدان ها (کاروتنوئیدها، لوتئین و...)
-
توکوفرول ها
-
فیتواسترول ها
-
تری ترپن ها
-
پروتئین
-
کربوهیدرات
-
فیبر
-
کلسیم
-
پتاسیم
-
منیزیم
-
آهن
-
روی
-
سدیم
-
سلنیوم
اما روغن تخم کدو چه خاصیتی دارد؟ این مواد مغذی موجود در روغن تخم کدو اثرات و خواص سلامتی فراوانی برای بدن دارند. رژیم غذایی حاوی روغن تخم کدو می تواند خاصیت های زیر را به دنبال داشته باشد:
خواص روغن تخم کدو برای مو
ریزش مو یک مشکل شایع است. به طوریکه بیش از نیمی از زنان و مردان با مشکلات ریزش مو از جمله آلوپسی (طاسی با الگوی مردانه) دست و پنجه نرم می کنند. بگذارید کمی با دلیل ریزش مو آشنا شویم. برخی آنزیم ها تستوسترون را در بدن زنان و مردان به یک آندروژن قدرتمند به نام دی هیدروتستوسترون (DHT) تبدیل می کنند. این آندروژن عامل اصلی رشد مو در بدن است. اما افزایش زیاد این هورمون می تواند تاثیر معکوس بگذارد. با افزایش بیش از حد DHT، کوچک شدن فولیکول مو، کوتاه چرخه رشد مو، نازک شدن و روشن شدن رنگ مو و در نهایت ریزش مو اتفاق می افتد. این اختلال، باعث ایجاد طاسی در مردان و ریزش مو در تاج سر زنان می شود.
روغن تخم کدو می تواند یک محصول تضمینی برای تقویت و سلامت موی شما باشد. مخصوصا اینکه روغن تخم کدو برای ریزش مو کاربرد بالقوه ای دارد. فیتواسترول های روغن تخم کدو، اثرات ضد آندروژنی دارد. یعنی آنزیم تولید کننده DHT را مهار می کنند. در تحقیقات زیادی، این موضوع هم برای ریزش موی مردانه و هم ریزش موی زنانه مورد بررسی قرار گرفته است. در مطالعه ای در سال 2014، مردانی که روغن تخم کدو برای موهایشان استفاده می کردند، تا 40 درصد افزایش تار مو داشتند. در مطالعه ای دیگر د سال 2020 روی زنان، رشد مجدد موها در اثر مصرف روغن تخم کدو مشاهده شد.
روغن تخم کدو خواص ضد باکتری و ضدقارچ فروانی نیز دارد. به همین دلیل باعث بهبود شوره سر و تحریکات پوستی سر نیز خواهد شد. همچنین، این روغن به دلیل محتوای غنی اسیدهای چربف پروتئین و ویتامین ها برای حفظ رطوبت، استحکام، نرمی و جلوگیری از موخوره نیز مفید است. لایه محافظتی که روغن تخم کدو روی مو ایجاد می کند از آسیب های محیطی جلوگیری کرده و موها را درخشان تر می کند.
طریقه مصرف روغن تخم کدو برای مو
برای بهره مندی از خواص روغن تخم کدو در سلامت مو، می تواند آن را به صورت خوراکی و موضعی استفاده کنید. برای مصرف خوراکی، روزانه حداکثر یک قاشق غذاخوری از این روغن را به تنهایی یا در غذا ها و خوراکی ها مصرف کنید. برای مصرف موضعی هم، هفته ای یک الی دو بار، مقدار کمی از این روغن را به پوست سر و موهای خود بملید و به ارامی ماساژ دهید. سپس با یک شانه دندانه درشت موهایتان را به آرامی شانه کنید تا روغن به خوبی پخش شود. 30 دقیقه بعد به حمام بروید و موهایتان را با شوینده مناسب و آب ولرم بشویید. علاوه بر این، می توان دو یا سه قطره از این روغن را به محصولات مراقبتی و شوینده مو نیز اضافه کرد.
فواید روغن تخم کدو برای پروستات
روغن تخم کدو از بهترین معجزه های طبیعت برای سلامت دستگاه ادراری است. مهم ترین خاصیت روغن تخم کدو، کاهش علائم بیماری های مرتبط با پروستات مانند بزرگی پروستات است. اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و 6 موجود در روغن تخم کدو برای پیشگیری و بهبود علائم مشکلات مثانه و پروستات بسیار مفید هستند. همچنین آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی این روغن باعث تعدیل بهبود سیستم ایمنی بدن، سلامت DNAهای تولید مثل و کاهش تخریب سلولی و علائم این بیماری خواهند شد. علاوه بر این، فیتواسترول ها و اسیدهای چرب غیر اشباع روغن تخم کدو مانند لینولئیک اسید و اولئیک اسید، برای بهبود و تقویت سلامت دستگاه ادراری مفید هستند. این روغن می تواند به کاهش علائم برخی بیماری های دستگاه ادراری مانند مثانه بیش فعال (تکرر ادرار) و هایپرپلازی خوش خیم پروستات (بزرگی پروستات) کمک کند.
در مطالعه ای، خواص این روغن در بیماران دارای مثانه بیش فعال آزمایش شد. 45 شرکت کننده به مدت 12 هفته روغن تخم کدو مصرف کردند. نتایج نشان دهنده تاثیر چشمگیر این روغن در کاهش تکرر ادرار این بیماران بود. در مطالعه ای دیگر، بیماران دارای بزرگی پروستات، مورد بررسی قرار گرفتند. در این ارزیابی، روغن تخم کدو تنبل را با داروی فلوماکس (موثر در بیماری BPH) مقایسه کردند. نتیجه جالب این ارزیابی تاثیر گذاری روغن تخم کدو در کاهش علائم بیماری بزرگی پروستات بدون عوارض جانبی بود. در حالی که داروی فلوماکس عوارض جانبی مانند سرگیجه، سردرد و انزال رتروگراد داشت.
این روغن می تواند علائم بزرگی پروستات را تا حدود 40 درصد کاهش دهد. پس مصرف روغن تخم کدو تنبل می تواند یک درمان طبیعی و بدون عوارض برای مبتلایان به بیماری های دستگاه ادراری مخصوصا بیماری بزرگی پروستات باشد. برای اطلاع از نحوه و دوز مصرف این روغن حتما به یک متخصص طب سنتی مراجعه کنید. زیرا دوز مصرف برای شرایط گوناگون سنیف مزاجی و... متفاوت خواهد بود.
طریقه مصرف روغن تخم کدو برای پروستات
نحوه مصرف روغن تخم کدو برای پروستات، به صورت خوراکی است. کافی است روزانه 3 تا 10 قطره (حداکثر 1 قاشق غذاخوری) از این روغن را به تنهایی یا در وعده های غذایی (سالادف پیش غذا، اسموتی و...) بریزید و بخورید. مصرف موصعی روغن تخم کدو برای آقایان، می تواند عفونت باکتریایی رایج در مردان مسن به نام پروستاتست مزمن غیر باکتریایی را درمان کند.
خواص روغن تخم کدو در درمان سرطان سینه
روغن تخم کدو به دلیل محتوای غنی از فیتواستروژن ها، خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد. فیواستروژن ها، ترکیبات گیاهی مشابه استروژن پستانداران هستند. این ترکیبات با مهار آنزیم آروماتاز (آنزیم مسئول سنتز استروژن)، با ابتلا به سرطان سینه مبارزه می کنند. بر اساس تحقیقات، مصرف روغن تخم کدو، روغن سویا و روغن آفتابگردان باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه پس از یائسگی می شوند.
خواص روغن تخم کدو در بهبود باروری
روغن تخم کدو با ارتقای سلامت جنسی مخصوصا در آقایان، شانس باروری را افزایش می دهد. خاصیت آنتی اکسیدانی روغن تخم کدو می تواند باعث بهبود فرآیند باروری شود. همچنین روی و پروتئین روغن تخم کدو باعث کاهش اسپرم های ناهنجار و بهبود کیفیت اسپرم سالم می شود. آنتی اکسیدان های این روغن با کاهش عوارض آلایند های سربی، بهبود سلامت جنسی را نیز به دنبال دارند. علاوه بر این اسیدهای چرب روغن تخم کدو مانند اولئیک اسید، باعث کاهش حساسیت بیضه می شوند.
خواص روغن تخم کدو برای پوست
پوست صورت بیشتر از دیگر نواحی بدن، در معرض آسیب و تخریب قرار می گیرد. به همین دلیل باید به صورت روزانه به آن رسیدگی کرد. تغذیه و تقویت پوست با روغن های گیاهی بهترین راه حل است. روغن تخم کدو دارای مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها اسیدهای چرب و ویتامین هایی است که همگی برای سلامت پوست ارزشمند هستند. این مواد مغذی پوست را مرطوب، نرم، شفاف، بدون جوش و روشن می کنند. همچنین چین و چروک های پوست را نیز کاهش می دهند. این روغن از پوست شما در برابر آسیب های نور خورشید و آلودگی ها نیز محافظت می کند.
طریقه مصرف روغن تخم کدو برای پوست
روغن تخم کدو را به روش های مختلفی می توانید برای پوست استفاده کنید. در مرحله اول، مصرف روزانه حداکثر یک قاشق روغن تخم کدو را در برنامه غذایی خود قرار دهید. سپس به صورت موضعی نیز آن را استفاده کنید. هفته ای دو تا سه مرتبه قبل از خواب یا بعد از حمام، از این روغن (2 تا 3 قطره) روی پوست خود بماید و با نوک انگشتان چند دقیقه ماساژ ضربه ای بزنید تا جذب شود. توجه داشته باشید که پوست برای جذب مواد مغذی روغن باید کاملا تمیز و اسکراب شده باشد. شما می توانید دو تا سه قطره از این روغن را به محصولات مراقبتی پوست خود نیز اضافه کنید.
خواص روغن تخم کدو برای لاغری
روغن تخم کدو به دلیل داشتن مواد مغذی بسیار می تواند شما را سریع تر سیر کرده و از پرخوری جلوگیری کند. همچنین این روغن با بهبود سلامت دستگاه گوارش و دستگاه ادراری باعث دفع بهتر سموم می شود. به همین دلیل، فرآیند لاغری و دفع چربی نیز با مشکل و کندی مواجه نخواهد شد. نحوه مصرف روغن تخم کدو برای لاغری نیز به صورت خوراکی است. روزانه حداکثر تا یک قاشق غذاخوری از این روغن را به صورت ناشتا میل کنید (به تنهایی یا همراه با آب ولرم و عسل)
دقت داشته باشید که روغن تخم کدو یا هیچ محصول دیگری به تنهایی نمی تواند باعث لاغری شود. بلکه اینگونه محصولات می توانند در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش، به لاغری سریع تر شما کمک کنند.
خواص روغن تخم کدو در کاهش کلسترول
بر اساس تحقیقات، روغن تخم کدو دو ترکیب گیاهی بسیار مفید برای سلامت قلب به نام اسیدهای چرب غیر اشباع و فیتواسترول ها دارد. این دو با ایجاد اختلال و جلوگیری از جذب کلسترول در روده، باعث کاهش میزان کلسترول بدن می شوند. زیرا ساختار فیتواسترول ها (استرول های گیاهی) بسیار شبیه به کلسترول است. وقتی فیتواسترول مصرف کنیم، بدن آن ها را به جای کلسترول جذب می کند. پس خیلی راحت می توانیم خطرات بیماری های قلبی عروقی و همچنین علائم این بیماری ها را کاهش دهیم.
در مطالعه ای در سال 2020، فواید روغن تخم کدو در کاهش کلسترول بررسی شد. در این ارزیابی روی دو گروه شرکت کننده دارای بیماری های قلبی انجام گرفت. به یک گروه روغن تخم داده کدو و به گروه دیگر دارونما داده شد. گروه اول، با خوردن روغن تخم کدو، کاهش چشمگیری در کاهش کلسترول بد (LDL)، کهش فشار خون و افزایش کلسترول خوب (HDL) داشتند.
فواید روغن تخم کدو تنبل در کاهش علائم یائسگی
از آنجایی که روغن تخم کدو سرشار از فیتو استرژن است؛ می تواند به کاهش علائم یائسگی کمک کند. فیتواستروژن، ترکیبات گیاهی است که مانند استروژن در بدن عمل می کند. عامل اصلی آشکار شدن یائسگی نیز کمبود استروژن است. به همین دلیل، مصرف روغن تخم کدو تنبل با افزایش استروژن بدن، از بروز مشکلات و خطرات جانبی یائسگی می کاهد. در مطالعه ای در سال2011، این خاصیت روغن تخم کدو بررسی شد. در این بررسی، علائم زنان یائسه مانند گرگرفتگی، سردرد، درد مفصلی و عضلانی و... با مصرف این روغن کاهش یافت. همچنین فاکتورهای خطر یائسگی مانند کلسترول و فشار خون نیز کاهش پیدا کرد.
خواص روغن تخم کدو در طب سنتی چیست؟
طبع روغن تخم کدو در طب سنتی سرد و تر بوده و یک درمان قدیمی برای بسیاری از بیماری ها است. در این مقاله، مهم ترین کاربردهای درمانی این روغن معجزه گر را توضیح دادیم. علاوه بر این، از گذشته های دور، روغن تخم کدو برای تقویت و بهبود خلق وخو و کاهش افسردگی استفاده می شود. در تحقیقات روانپزشکی بریتانیا نیز نتایج بسیار مفیدی از تاثیر روغن تخم کدو در کاهش علائم افسردگی نشان داده شده است. علاوه بر این، روغن تخم کدو تنبل برای کاهش علائم بیماری های متابولیک (ددیابت نوع 2، سکته مغزی، بیماری های قلبی و...)، کاهش اضطراب و استرس ، کاهش علائم درماتیت تماسی (تحریکات پوستی در اثر تماس با یک ماده خارجی حساسیت زا) و... کابرد دارد.
خوردن روغن تخم کدو
برای خوردن روغن تخم کدو و بهره مندی از مزایای سلامتی آن، میتوان این روغن را در پخت و پز (زمان سرو کردن) و به عنوان چاشنی استفاده کرد. هر یک قاشق غذاخوری روغن تخم کدو تنبل، حدود 130 کالری و 14 گرم چربی سالم دارد. روغن تخم کدو طعم آجیلی دارد و برای سس ها، سالادها، سبزیجات و اضافه کردن به غذاها درموقع سرو گزینه مناسبی است. اما از این روغن برای سرخ کردن و تفت دادن استفاده نکنید. زیرا روغن تخم کدو نقطه دود پایینی دارد. یعنی در مواجه با حرارت زیاد، زود می سوزد و خواصش را از دست می دهد.
میزان و زمان مصرف روغن تخم کدو
میزان (دوز) و زمان مصرف روغن تخم کدو، به عوامل مختلفی مانند سن، مزاج، نوع بیماری و... بستگی دارد. پس برای اطلاع از نحوه مصرف روغن تخم کدو، حتما به یک متخصص طب سنتی مراجعه کنید. با این حال، در تحقیقات بررسی شده در این مقاله، دوزهای خوراکی زیر برای بیماران به کار رفته است. شما عزیزان برای استفاده این روغن در آشپزی، از مصرف روزانه یک قاشق غذاخوری فراتر نروید.
-
برای کاهش ریزش مو و رشد مجدد مو: 400 میلی گرم
-
برای کاهش علائم بزرگی پروستات: 360 میلی گرم
-
برای کاهش کلسترول و فشار خون: 1000 میلی گرم
-
برای کاهش علائم و خطرات یائسگی: 2000 میلی گرم
عوارض و مضرات روغن تخم کدو (موضعی و خوراکی) چیست؟
-
عوارض خوردن روغن تخم کدو، تنها در صورا استفاده نادرست بروز پیدا می کند. اگر این روغن را طبق دستور متخصص مصرف نکنید یا به صورت افراطی از آن استفاده کنید، ممکن است دچار حساسیت یا عوارض دیگری شوید. این مسئله درمورد تمام داروهای گیاهی و شیمیایی صادق است. پس مصرف درست و به اندازه هر نوع دارویی را جدی بگیرید.
-
مضرات روغن تخم کدو برای زنان باردار و شیرده نیز به اثبات نرسیده است. با این حال بهتر است این افراد قبل از مصرف روغن تخم کدو با پزشک خود مشورت کنند.
-
برای افزایش ماندگاری و جلوگیری از فاسد شدن روغن تخم کدو، آن را در یک محل خنک و تاریک نگهداری کنید. در صورت نگهداری درست، خواص این روغن تقریبا تا دو سال حفظ خواهد شد.
نتیجه گیری
روغن تخم کدو برای مصارف گوناگون مراقبتی، دارویی و خوراکی کاربرد دارد. این روغن می تواند ریزش مو را درمان کند. سلامت پوست را ارتقا دهد. همچنین علائم بیماری های مختلفی از جمله بزرگی پروستات، یائسگی، فشارخون و ... را نیز بهبود بخشد. این روغن اینقدر از نظر دارویی ارزشمند است که مکمل های دارویی مختلف آن، مانند قرص روغن تخم کدو و کپسول روغن تخم کدو، ژل روغن تخم کدو و شربت روغن تخم کدو نیز در دوزهای 100 تا 2000 میلی گرمی تولید شده است. توصیه می کنیم برای بالابردن سلامت خود و خانواده تان این روغن را تهیه کرده؛ و از آن در پخت و پز و مراقبت از پوست و موی استفاده کنید. ما در برتر ارگانیک از طریق این لینک پاسخگوی تمام سوالات شما هستیم.
سوالات متداول
1. مهم ترین خاصیت روغن تخم کدو چیست؟
مهم ترین خاصیت روغن تخم کدو، کاهش علائم بیماری های مرتبط با پروستات مانند بزرگی پروستات است. اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و 6 موجود در روغن تخم کدو برای پیشگیری و بهبود علائم مشکلات مثانه و پروستات بسیار مفید هستند. همچنین آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی این روغن باعث تعدیل بهبود سیستم ایمنی بدن، سلامت DNAهای تولید مثل و کاهش تخریب سلولی و علائم این بیماری خواهند شد. علاوه بر این، فیتواسترول ها و اسیدهای چرب غیر اشباع روغن تخم کدو مانند لینولئیک اسید و اولئیک اسید، برای بهبود و تقویت سلامت دستگاه ادراری مفید هستند. این روغن می تواند به کاهش علائم برخی بیماری های دستگاه ادراری مانند مثانه بیش فعال (تکرر ادرار) و هایپرپلازی خوش خیم پروستات (بزرگی پروستات) کمک کند.
2. روغن تخم کدو برای چی خوبه؟
این روغن به عنوان یک مکمل سلامتی جایگاه ویژه ای دارد. زیرا ویژگی های چشمگیری در کاهش کلسترول، کاهش علائم بزرگی پروستات، کاهش ریزش مو، کاهش علائم یائسگی، دیابت و حتی سرطان از خود نشان می دهد.
3. طبع روغن تخم کدو چیست؟
طبع روغن تخم کدو سرد و تر است.
4. آیا روغن تخم کدو باعث رفع ریزش مو می شود؟
بله؛ روغن تخم کدو نه تنها باعث رفع ریزش می شود. بلکه باعث رشد مجدد موهایتان نیزخواهد شد. زیرا فیتواسترول های روغن تخم کدو، اثرات ضد آندروژنی دارد. یعنی برخی هورمون های مرتبط با طاسی و ریزش مو مانند تستوسترون را مهار می کنند.
5. آیا روغن تخم کدو برای آشپزی مناسب است؟
بله؛ اما حواستان باشد که این روغن را تنها در دستورات غذایی سرد مانند سس ها، سالادها، اسموتی ها و... استفاده کنید. یا در زمان سرو کردن، در غذاها بریزید. زیرا این روغن تحمل دمایی خیلی کمی داشته و در صورت داغ شدن تجزیه و فاقد خواص می شود.
منابع
https://www.verywellhealth.com/pumpkin-seed-oil-health-benefits-4686960
https://www.verywellhealth.com/pumpkin-8426969
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8681145/
https://www.healthline.com/health/pumpkin-seed-oil